Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

NP Community

Nea Paideia Blog

Login*

Accordion Menu*

Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

NP Community

Nea Paideia Blog

Open Panel for Login

Search Our Site

Register

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Προσφορά από τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας μονάδας αντίστροφης όσμωσης νερού στο 11ο Δημοτικό Κέρκυρας

Προσφορά από τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας μονάδας αντίστροφης όσμωσης νερού στο 11ο Δημοτικό Κέρκυρας

Με μια σεμνή τελετή παράδοσης παραλαβής ο Ροταριανός Όμιλος Κερκύρας παρέδωσε επίσημα την Τετάρτη (ημέρα των 112ων γενεθλίων του Ρόταρυ) στο 11ο Δημοτικό Σχολείο το μηχάνημα αντίστροφης όσμωσης.

Που με δική του πρωτοβουλία και έξοδα (και με την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) εγκατέστησε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προσφέροντας στους 250 μαθητές του σχολείου και του νηπιαγωγείου- αλλά και στους διδάσκοντες - πρόσβαση σε καθαρό τρεχούμενο πόσιμο νερό.

Η μελέτη του μηχανήματος πραγματοποιήθηκε με τα υψηλότερα διαθέσιμα στάνταρ ποιότητας νερού, υπερκαλύπτοντας αυτά που η ελληνική νομοθεσία ορίζει, αφού ο κύριος χρήστης θα ήταν τα παιδιά του σχολείου. Στα πλαίσια μάλιστα της απρόσκοπτης λειτουργίας του, πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι ποιότητας (συμπεριλαμβανομένων και μικροβιολογικών ελέγχων) διασφαλίζοντας την ποιότητα του νερού σε βάθος χρόνου.

Η εργονομική μελέτη του μηχανήματος περιέλαβε ειδικό συλλέκτη περιφερειακά του μηχανήματος, ώστε να μην πέφτουν νερά γύρω από αυτό (κάτι που ενδεχομένως να γινόταν αιτία να γλιστρήσει κάποιο παιδί) ενώ παράλληλα υπήρξε μέριμνα να εξυπηρετούνται τόσο τα μικρότερα όσο και τα μεγαλύτερα (και κατά πολύ ψηλότερα) παιδιά.

Επόμενο βήμα για τον Ροταριανό Όμιλο Κερκύρας, είναι να εκπονήσει μελέτη για όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλεως, ώστε να εγκαταστήσει αντίστοιχα μηχανήματα και σε αυτά, εντάσσοντας το έργο αυτό σε μεγάλο Διεθνές Πρόγραμμα επιχορηγούμενο από το Ίδρυμα του Διεθνούς Ρόταρυ και από Ροταριανούς Ομίλους από όλο τον Κόσμο.

Το Ροταριανό Ίδρυμα συγχρηματοδοτεί μεγάλα έργα ανά τον κόσμο, τα οποία εμπίπτουν σε έξι βασικές κατηγορίες (Ειρήνη και επίλυση συγκρούσεων, Νερό και υγιεινή, Καταπολέμηση αναλφαβητισμού, Πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, Κοινοτική και οικονομική ανάπτυξη, Υγεία μητέρων και παιδιών).

Πηγή: corfupress
  • fr-FR
  • English (UK)

Latest News

Popular Articles

Tell a Friend

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Live Search

counter analyze

  • Visitors today: 2102
  • Visitors yesterday: 3485
  • Visitors month: 229713
  • Total Visits: 2708019

Login

Facebook

The Weather in Corfu Greece

Cannot get Corfu Greece location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.