Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Tell a Friend*

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Login*

Live Search*

Latest News*

Accordion Menu*

Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Open Panel for Login

Search Our Site

Register

ΚΠΕ Κέρκυρας: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή σε Σεμινάριο Π.Ε.

ΚΠΕ Κέρκυρας: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή σε Σεμινάριο Π.Ε.

Το ΚΠΕ Κέρκυρας σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας, προγραμματίζει διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6, Υποέργο 2, με σκοπό την επιμόρφωση των εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στη φιλοσοφία, το περιεχόμενο, τη διαδικασία και τις μεθόδους υλοποίησης προγραμμάτων της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της εκπ/σης για την αειφορία.

Α. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:

Είδος: Σεμινάριο

Τίτλος: Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Σύγχρονα Μαθησιακά Περιβάλλοντα & Διδακτικές Τεχνικές στην Εκπ/ση για την Αειφορία

Τόπος: Εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κέρκυρας (Αλυκές Λευκίμμης). Πεδίο δραστηριοτήτων κεδροδάσος-αμμόλοφοι Κορισσίων.

Χρόνος: 3-4 Δεκεμβρίου 2016 (Διήμερο)

Β. ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 64 εκπ/κούς που υπηρετούν στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας, εκ των οποίων οι 32 θα προέρχονται από την Α/βάθμια και οι άλλοι 32 από τη Β/θμια. Προτεραιότητα έχουν οι εκπ/κοί που δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν αντίστοιχο σεμινάριο, ενώ από τους υπόλοιπους θα προηγηθούν εκείνοι που κατά την τρέχουσα σχ. χρονιά έχουν αναλάβει την υλοποίηση προγράμματος περιβαλλοντικής εκπ/σης.

Μεταξύ των υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και ώρα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, όπως αυτή θα καταγραφεί στη σχετική πλατφόρμα της οποίας ο σύνδεσμος (link) κοινοποιείται παρακάτω.

Με την ολοκλήρωση της διήμερης επιμόρφωσης οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς το πρόγραμμα θα λάβουν βεβαίωση επιμόρφωσης 18 ωρών και θα εγγραφούν στο μητρώο επιμορφωμένων στην περιβαλλοντική εκπ/ση που τηρείται στο κέντρο.

Γ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:

Οι δαπάνες του σεμιναρίου βαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΤΔΕ-Υ που υλοποιείται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αφορά στο ΚΠΕ Κέρκυρας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6, Υποέργο 2.

Ειδικότερα θα καλυφθούν:

1. Τα έξοδα διατροφής (ένα γεύμα την ημέρα, καφέδες-βουτήματα κλπ) όλων των συμμετεχόντων.

2. Τα έξοδα μετακίνησης από και προς το πεδίο δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα μετακίνησης (πλην των μετακινήσεων με λεωφορείο από και προς το πεδίο) θα καλυφθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής μελών Π.Ο. των ΚΠΕ που θα συμμετάσχουν ως εισηγητές ή συντονιστές εργαστηρίων θα βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των οικείων ΤΔΕ-Υ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ:

Οι Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν, μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα:

https://goo.gl/forms/5sdAKYJY3zbTbqXw2

 

Για περιβαλλοντικούς λόγους δεν θα γίνει υποβολή έντυπων αιτήσεων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:

Μέλη των Π.Ο. άλλων ΚΠΕ που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εισηγητές ή συντονιστές εργαστηρίων παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το ΚΠΕ Κέρκυρας μέσω τηλεφώνου ή email.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός και ο τρόπος συμμετοχής των μελών των Π.Ο. των άλλων ΚΠΕ πρέπει να συμφωνεί με την Φ16Α/197651/Δ1/4-12-2015/ΥΠΑΙΘ εγκύκλιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν από την Π.Ο. του ΚΠΕ Κέρκυρας στο τηλέφωνο: 2662025236 ή από τις υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων στα τηλέφωνα 26610-31395 (κα Γκανάτσιου - Β/θμια), 26610-48610 (κα Γεωργοτά – Α/θμια).

Comments powered by CComment

Tell a Friend

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Live Search

Login

counter analyze

  • Visitors today: 811
  • Visitors yesterday: 3263
  • Visitors month: 337571
  • Total Visits: 5066678