Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Tell a Friend*

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Login*

Live Search*

Latest News*

Accordion Menu*

Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Open Panel for Login

Search Our Site

Register

27 Νοεμβρίου 2016 - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

27 Νοεμβρίου 2016 - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση " μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016: Θέατρο - Εκπαίδευση - Κοινωνική Παρέμβαση"

Η 27η Νοεμβρίου έχει οριστεί διεθνώς ως "Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση" από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και εκδηλώσεις γίνονται σε σχολεία και φορείς νεολαίας σε όλο τον κόσμο. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση συντονίζει τις δράσεις στην Ελλάδα, παρέχει υλικό για εκδηλώσεις και οργανώνει Ημερίδες, Σεμινάρια, Συζητήσεις, Δρώμενα κ.ά σε διάφορες πόλεις.

Για το 2016 οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μεσω του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" καθώς και άλλους κατά τόπους φορείς.Η ανακοίνωση - Πρόσκληση για τον Εορτασμό

Πρόσκληση για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2016
27η Νοεμβρίου
«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016: Θέατρο – Εκπαίδευση ‐ Κοινωνική Παρέμβαση »


Το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», τακτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Drama/Theatre & Education Association‐IDEA), καλεί εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, θεατρολόγους, φοιτητές και μαθητές να συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στις 27 Νοεμβρίου, όπως έχει καθιερωθεί από το 2008.

Όπως κάθε χρόνο και με αφορμή αυτή την ημέρα, καλούμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, σε θέατρα και σε δημόσιους χώρους, που θα τονίζουν την πολύμορφη σημασία του Θεάτρου στην Εκπαίδευση για τη διάδοση της ανθρωπιστικής παιδείας, τη διασφάλιση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα των νέων, των παιδιών, των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων και των λαών που απειλούνται από τη βία, τον ρατσισμό και τον πόλεμο. Οι δράσεις στα σχολεία μπορεί να περιλαμβάνουν δρώμενα, αποσπάσματα θεατρικών παραστάσεων, θεατρικό αναλόγιο, πρόσκληση και συζητήσεις με ανθρώπους του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών γενικότερα, αξιοποίηση θεατρικών δραστηριοτήτων στη διδασκαλία, βιωματικές δραστηριότητες με τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος κ.ά.

Για το 2016, στην Ελλάδα, οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση έχουν τον γενικό τίτλο "Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016: Θέατρο – Εκπαίδευση ‐ Κοινωνική Παρέμβαση» και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μέσα από το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;».

Στο πλαίσιο του εορτασμού μέλη και συνεργάτες του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση θα παρουσιάσουν δραστηριότητες με παιδιά και νέους στους χώρους όπου εργάζονται και εμψυχώνουν ομάδες.

Από την ίδρυσή του το 1998, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση υποστηρίζει πως το θέατρο είναι ανάγκη να υπάρχει με τριπλό ρόλο στην εκπαίδευση: ως μορφή τέχνης, ως εργαλείο μάθησης αλλά και ως μέσο κοινωνικής παρέμβασης. Οι διαφορετικές πλευρές του ρόλου αυτού αλληλοσυνδέονται, αλληλοτροφοδοτούνται και υπηρετούν ένα κοινό όραμα: παιδεία που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια δημιουργικών ανθρώπων, ευαίσθητων στα σημεία των καιρών και με ενσυναίσθηση, οι οποίοι θα εξελίσσονται διαρκώς και θα συμβιώνουν αρμονικά με τον άλλον.

Ειδικότερα, στις 19, 25, 26, 27 Νοεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Κέρκυρα και άλλες πόλεις θα οργανωθούν Ημερίδες με ελεύθερη είσοδο με βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις και παρουσιάσεις.

Στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr υπάρχουν τα προγράμματα των εκδηλώσεων στις διάφορες πόλεις καθώς και το μήνυμα του Προέδρου του IDEA. Όσοι φορείς ή άτομα πραγματοποιήσουν σχετικές δραστηριότητες ή εκδηλώσεις, ας μας στείλουν, αν θέλουν, λίγα λόγια και φωτογραφικό υλικό για τη δράση που υλοποίησαν στο info@theatroedu.gr, ώστε αναρτώντας τες να συνθέσουμε την εικόνα των πολύτιμων δράσεων του Θεάτρου στην Εκπαίδευση στην Ελλάδα και να τιμήσουμε μαζί αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα.

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση Νοέμβριος 2016 www.theatroedu.gr


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (δωρεάν)

ΑΘΗΝΑ: 26 Νοεμβρίου 2016 ...πρόγραμμα εδώ!


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 25-26 Νοεμβρίου 2016 ...πρόγραμμα εδώ!


ΚΕΡΚΥΡΑ: 27 Νοεμβρίου 2016 ...πρόγραμμα εδώ!


ΠΑΤΡΑ: 27 Νοεμβρίου 2016 ..πρόγραμμα εδώ!


ΤΡΙΚΑΛΑ:19 Νοεμβρίου 2016 ...πρόγραμμα εδώ!

Comments powered by CComment

  • fr-FR
  • English (UK)

Tell a Friend

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Live Search

Login

counter analyze

  • Visitors today: 2522
  • Visitors yesterday: 1397
  • Visitors month: 573983
  • Total Visits: 6897678