Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Tell a Friend*

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Login*

Live Search*

Latest News*

Accordion Menu*

Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Open Panel for Login

Search Our Site

Register

Η Ελλάδα πανηγυρίζει τα πρώτα της μετάλλια στους Παραολυμπιακούς


Πρεμιέρα με δύο μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες!


Θετικά ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες για την Ελλάδα. Στην πρώτη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα πανηγυρίσε δύο μετάλλια και μάλιστα με αξιόλογες επιδόσεις. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό στην σφαιροβολία.  Μαζί του στο βάθρο ο Ζησίδης, πήρε την 3η θέση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έκανε έναν συγκλονιστικό αγώνα στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32 και όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό με βολή στα 10,39μ., αλλά σημείωσε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Έσπασε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό. Πριν την κορυφαία βολή του, είχε ρίξει 10,09μ. και 10,15μ., επιδόσεις που εξίσου ήταν –προς στιγμήν- οι κορυφαίες όλων των εποχών στο αγώνισμα!

Στο βάθρο ανέβηκε  και δεύτερος Έλληνας αθλητής. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ζησίδη, ο οποίος θα «φορέσει» το χάλκινο μετάλλιο, καθώς με 9,24μ. κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας, κάνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ, δείγμα της υπέρβασης που έκανε, ξεπερνώντας τον εαυτό του (αυτή είναι άλλωστε η ουσία στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού).Στην 3η θέση του τελικού των 54 κιλών στην Άρση Βαρών ο Μπακοχρήστος

Η συγκομιδή μεταλλιών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είχε συνέχεια στην Άρση Βαρών με τον Δημήτρη Μπακοχρήστο να κερδίζει το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών. Παρότι ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 181 κιλά, έδωσε έναν συναρπαστικό αγώνα, με πρόβλημα τραυματισμού και σηκώνοντας 162 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια, άντεξε στην επίθεση του Βραζιλιάνου Κάρα (βαρύτερος κατά ένα κιλό του Έλληνα αθλητή), που τα σήκωσε στην 2η του προσπάθεια και έμεινε εκτός βάθρου. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος επιχείρησε δυο φορές ακόμη στα 170 κιλά, αλλά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας έτσι την 2η θέση στον Κινέζο Γουάνγκ, που τα σήκωσε με την πρώτη.

2ο Χρυσό στον στίβο

Με μία καταπληκτική εμφάνιση και μεγάλες βολές από το ξεκίνημα του αγώνα ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής οδηγούσε την μάχη από την αρχή: η πρώτη κιόλας πήγε στα 29.45 έκανε ρεκόρ αγώνων (29.33 ο Φινλανδός Νινιμάκι το προηγούμενο από το Πεκίνο) και εξασφάλισε το Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό.Σύμφωνα με την μέχρι τώρα συγκομιδή, η χώρα μας κατατάσσεται στην 16η θέση του πίνακα των μεταλλίων.Οι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης στο βάθρο
Χρυσό και στην κολύμβηση με τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη (16-09-2016)

Το 13ο μετάλλιο της Ελλάδας μόνο γρουσούζικο δεν ήταν για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, που κέρδισε με μια καταπληκτική εμφάνιση τον τελικό στα 100 μέτρα πεταλούδας, φέρνοντας το πρώτο βάθρο και για την ομάδα της κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρωταθλητής μας από την Αλεξανδρούπολη έδειξε από το πρωί τις διαθέσεις του παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό της κατηγορίας S9 με τον 3ο καλύτερο χρόνο και στον τελικό ήταν εκπληκτικός. Πέρασε δεύτερος στο 50άρι αλλά με εκπληκτικό φίνις (παρότι κολυμπά με ιδιαίτερο τρόπο) ξεπέρασε στον τερματισμό τον Ούγγρο Μορς, μπροστά και από τον Ιταλό Μορλάκι, που έφτασαν στον τελικό με καλύτερο χρόνο.


Πηγή: Reuters / Jason Cairnduff, Reuters / Pilar Olivares,Sergio Moraes, SKAI News, Ζούγκλ@, 

Comments powered by CComment

  • fr-FR
  • English (UK)

Tell a Friend

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Live Search

Login

counter analyze

  • Visitors today: 2598
  • Visitors yesterday: 1397
  • Visitors month: 574059
  • Total Visits: 6897754