Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Tell a Friend*

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Login*

Live Search*

Latest News*

Accordion Menu*

Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Open Panel for Login

Search Our Site

Register

EUSO 2017 - 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Το 3ο Βραβείο σε εθνικό επίπεδο πήρε η ομάδα του 4ου Λυκείου Κέρκυρας που αποτελούνταν από τους μαθητές Καρδάμη Σόφη, Κορωνάκη Αγγελική, Πίτσα Στάθη.  Η ομάδα αυτή εκπροσώπησε το νομό της Κέρκυρας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

EUSO 2017 - 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Το 3ο Βραβείο σε εθνικό επίπεδο πήρε η ομάδα του 4ου Λυκείου Κέρκυρας που αποτελούνταν από τους μαθητές Καρδάμη Σόφη, Κορωνάκη Αγγελική, Πίτσα Στάθη. Η ομάδα αυτή εκπροσώπησε το νομό της Κέρκυρας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) είναι ένας πειραματικός διαγωνισμός στα μαθήματα φυσικών επιστημών (Φυσική - Χημεία - Βιολογία) μεταξύ τριμελών μαθητικών ομάδων από μαθητές μέχρι 17 ετών (μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου) από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 και από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο. Η κάθε χώρα συμμετέχει με δύο ομάδες μαθητών που επιλέγονται με διαδικασία που αποφασίζει η κάθε χώρα. Από τη διοικούσα επιτροπή της EUSO, έγινε αποδεκτή η πρόταση του επιστημονικού σωματείου ΠΑΝΕΚΦΕ να αναλάβει για την Ελλάδα τη διαδικασία επιλογής των ελληνικών ομάδων, μέσω των ΕΚΦΕ.

Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα οι μαθητές διαγωνίζονται σε πρακτικά και όχι σε θεωρητικά θέματα και αυτά είναι η επίλυση δύο προβλημάτων με τη διεξαγωγή πειραματικών μετρήσεων-χρήση πειραματικής διάταξης. Το περιεχόμενο της ύλης, στην οποία διαγωνίζονται οι μαθητές, το καθορίζει η διοικούσα επιτροπή της EUSO και πρέπει να αποτελεί μέρος από την ύλη που διδάσκονται οι μαθητές σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Πηγή: NP

Comments powered by CComment

  • fr-FR
  • English (UK)

Tell a Friend

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Live Search

Login

counter analyze

  • Visitors today: 2573
  • Visitors yesterday: 1397
  • Visitors month: 574034
  • Total Visits: 6897729