Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Tell a Friend*

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Login*

Live Search*

Latest News*

Accordion Menu*

Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Open Panel for Login

Search Our Site

Register

Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για 9η συνεχή φορά από τον WRO Hellas

Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για 9η συνεχή φορά από τον WRO Hellas


Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO ολοκληρώθηκε.  Μια καταπληκτική και άψογη διοργάνωση στο ΟΑΚΑ, μια γιορτή ρομποτικής με πολύ ενθουσιασμό σε κλίμα Ολυμπιάδας. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας από τα σχολεία της Κέρκυρας αλλά και στους καθηγητές Πληροφορικής που τους προπονούσαν τους τελευταίους μήνες.
Από τις 156 ομάδες που διακρίθηκαν στους Περιφερειακούς διαγωνισμούς και πέρασαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας πήραν τη 10η, την 11η και την 13η θέση. Το ρομπότ που συναρμολόγησαν και προγραμμάτισαν ολοκλήρωσαν με άριστα (700 βαθμούς) όλες τις δοκιμασίες της "πορείας του Μεγάλου Αλέξανδρου" με χρόνους από 34 έως 39 δευτερόλεπτα!


Αναλυτικά:

O επίσημος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για 9η συνεχή φορά από τον WRO Hellas.

Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Τα Sustainabot (Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη) σχεδιάζονται ώστε να ενδιαφέρονται για τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τους εαυτούς τους! Το Sustainabot δημιουργείται για να αλλάξει τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζει, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία.

Η δημιουργία των Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα να διαμορφώσει ζώνες αειφορίας σε ολόκληρο τον κόσμο και να επιτύχει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Βοηθήστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τον πλανήτη μας! Είναι το σπίτι όλων μας!

Γνωριμία με την World Robot Olympiad

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συγκροτoύν ομάδες των δύο ή τριών παιδιών. Οι ομάδες που συμμετέχουν καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που είτε θα χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας (Regular κατηγορία), είτε θα προσομοιώνει ένα επιστημονικό σχετικό με τη φετινή θεματολογία της αειφόρου ανάπτυξης (Open κατηγορία).

Κατηγορίες/επίπεδα του διαγωνισμού

Η Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει 4 κατηγορίες/επίπεδα.

Κανονική (Rgular) κατηγορία

Ανοικτή (Open) κατηγορία

Ποδόσφαιρο WRO (WRO Football)

Advanced Robotics Challenge

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής (WRO) πραγματοποιείται χωριστά για τρία ηλικιακά επίπεδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) στις κατηγορίες Regular & Open. Η κάθε κατηγορία/ηλικιακό επίπεδο διαγωνίζεται σε δικό της πρόβλημα και πίστα διαγωνισμού με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με την ηλικία.

Ο δρόμος για την World Robot Olympiad

Πρώτο βήμα: Από τις περιφέρειες στον Τελικό

Ομάδες από όλη τη χώρα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διαγωνίζονται στους Περιφερειακούς με στόχο μια θέση στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού.

Δεύτερο βήμα: Τελικός Εθνικού Διαγωνισμού

Οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού και συγκροτούν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή.

Τελικό βήμα: World Robot Olympiad

Τερματικός σταθμός για φέτος είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

Σκοπός του WRO Hellas

Ο WRO Hellas έχει ως βασικό στόχο οι μαθητές της χώρας μας να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, ικανότητες κατανόησης και επίλυσης προβλημάτων, νοοτροπία συνεργασίας και οργάνωσης έργου, μέσα από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Οι επιδιώξεις του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 – 18 ετών να κατανοήσουν τη Φυσική, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (Science Technology Engineering Mathematics – STEM), επιτρέποντάς τους να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών ρομποτικής που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Ο διαγωνισμός:

Διευκολύνει τους μαθητές να επεκτείνουν τους ορίζοντες της γνώσης τους, εξερευνώντας τα ρομπότ και τα ρομποτικά συστήματα στο σχολείο τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες

Εισάγει την έννοια της σύγχρονης επιστήμης στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών στις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά και την τεχνολογία τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό.

Προωθεί τη δημιουργική σκέψη, να αναπτύξει τις δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, να ενδυναμώσει τις δυνατότητες των παιδιών για απόκτηση νέων δεξιοτήτων, απαραίτητων σε ένα σύστημα σύγχρονης εκπαίδευσης.

Διευκολύνει τις συναντήσεις παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, της ικανότητας για καινοτομικές προσεγγίσεις στην επίλυση καθημερινών και ανθρώπινων αναγκών, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες συμμετοχής σε ιδιαίτερα απαιτητικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Διευρύνει την κατανόηση των παιδιών και των νέων για τις δυνατότητες αξιοποίησης εφαρμογών της επιστήμης και της τεχνολογίας. Σκοπός η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την αυτομόρφωση και τη δια βίου μάθηση, αξιοποιώντας ελκυστικά μαθησιακά περιβάλλοντα και ευχάριστες ενασχολήσεις.

Ενθαρρύνει την έρευνα και την καινοτομία και να υποβοηθήσει τη δημιουργία ή την αύξηση της παραγωγικής βάσης μιας χώρας, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής μικρότερης κλίμακας, ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμες και υποσχόμενες.

Αναπτύσσει τις ψηφιακές δεξιότητες των μελλοντικών πολιτών, βοηθώντας στην αύξηση της οικονομικής εμβέλειας μιας χώρας, στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό γίγνεσθαι.

Πηγή: wrohellas

Comments powered by CComment

  • fr-FR
  • English (UK)

Tell a Friend

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Live Search

Login

counter analyze

  • Visitors today: 844
  • Visitors yesterday: 1397
  • Visitors month: 607667
  • Total Visits: 6729286